Intro

Zakaj je 1xBet prepovedan v Rusiji?

1xBet запрещена в России
1xBet je ena izmed najbolj priljubljenih stavnic ne le v nekdanji Sovjetski zvezi, temveč tudi v drugih delih sveta. Danes storitve podjetja uporablja na milijone stavnikov, to število pa iz leta v leto narašča. Vendar pa vsi uporabniki v nekdanji Sovjetski zvezi nimajo dostopa do spletnega mesta pisarne. Zato smo se v tem članku odločili preučiti stanje glede prepovedi 1xbet v Rusiji in prikazati razmere v Ukrajini, Belorusiji in Kazahstanu.

Logo 1xbet
100% bonus do 100 EUR

Registracija 1xBetRegistracija 1xBet

Najboljša alternativna stavnica, če 1xbet ne deluje v vaši državi:

Logo 22bet

100% bonus do 122 EUR

Zakaj je 1xbet prepovedan v številnih državah?

V članku “1xBet: kaj je to stavnica” smo na kratko omenili zgodovino nastanka podjetja. Številni novinci morda ne vedo, da svetovno znana blagovna znamka prihaja iz Rusije. Toda kljub temu je danes njeno delovanje na ozemlju Ruske federacije pod prepovedjo. Gre za dovoljenje, ki ga podjetje uporablja za opravljanje svojih storitev. Stavna družba 1xBet je bila med prvimi na domačem trgu, ki je odprla spletno stran za spletne stave (2012). Za svoje delovanje uporablja licenco #1668/JAZ, ki jo je izdala organizacija Curacao eGaming. Ker je dovoljenje izdalo podjetje iz tujine, ga ne upoštevajo vse države, ki so legalizirale stavnice. Zato je 1xbet v nekaterih državah, na primer v Rusiji, prepovedan. Tu imajo uporabniki težave z dostopom do spletnega mesta. V drugih državah, kot so Ukrajina, Belorusija ali Kazahstan, portal stavnice ni blokiran. Vendar še vedno velja za nezakonitega. To vprašanje lahko rešite s pridobitvijo nacionalne licence. Vendar to stavnici 1xBet ne pomaga vedno, saj zahteva dodatne birokratske postopke in plačilo visokega zneska za nacionalno licenco

1xBet разрешена в Казахстане

Stavna družba 1xBet je v Rusiji prepovedana: razlogi za blokado?

Ruska federacija je leta 2006 sprejela zakon “O državni ureditvi dejavnosti iger na srečo”. Od leta 2021 je bil zakon večkrat spremenjen. Poleg tega so bili dodani dodatni sklepi ruske vlade in zvezne davčne službe, ki so spremenili pravila igre na trgu. Danes mora urad za pridobitev dovoljenja za opravljanje storitev na spletu in zunaj njega:

  • Imate sedež (registrirano podjetje) v Rusiji.
  • Imeti dovoljenje Zvezne davčne službe.
  • Integrirati se z enim od TSUPIS – računovodskim centrom za prenos interaktivnih stav.
  • Iz ponudbe odstranite vse igre na srečo in igralnice.

Ker se je stavnica 1xBet osredotočila na spletno širitev in aktivno razvija oddelke z igralnicami in igrami na srečo, je bila sprejeta odločitev, da se vsi uradi prenesejo na drugo podjetje. Leta 2016 je bilo celotno poslovanje 1xBet v RF preneseno na 1xStavka, novo stavnico, ki izpolnjuje vse zahteve ruske zakonodaje. Če si to podjetje natančno ogledate, je to manjši brat podjetja 1xBet. O razliki med 1xBetom in 1xStavko smo pisali v posebnem članku. Vendar pa lahko Rusi uporabljajo storitve družbe 1xbet. V ta namen morate najti delujoče zrcalo ali namestiti posebno programsko opremo za spremembo IP naslova in točke povezave.

Ali je 1xbet dovoljen v Ukrajini, Belorusiji in Kazahstanu?

Med uporabniki igralnega portala 1xbet je veliko stavnikov iz Ukrajine, Belorusije in Kazahstana. K temu pripomorejo zanimiva stavniška ponudba, razpoložljivost prevoda spletne strani v ruski in nacionalne jezike (razen beloruskega) ter precej dobri bonusi. Dodatni dejavnik je tudi dostopnost spletnega mesta 1xBet. Lokalni ponudniki je ne blokirajo, razen v Belorusiji, kjer so se težave z obiskom uradnega portala začele leta 2021. 1хБет запрещен в Беларуси V Ukrajini se z obiskom spletnega mesta 1xbet.com odpre eno od uradnih ogledal. To je storjeno za razpršitev prometa in izogibanje morebitnim blokadam s strani lokalnih ponudnikov interneta. V redkih primerih preusmeritev na ogledalo ne deluje in lahko se prikaže sporočilo, da je 1xBet v Ukrajini blokiran. Vendar to ne drži. Poleg tega lahko na forumih preberete o želji stavnice, da bi pridobila ukrajinsko licenco, da bi lahko oglaševala v medijih in sponzorirala športne klube. Vendar so to zaenkrat le pogovori. V Belorusiji zakoni države določajo, da se morajo igralni saloni registrirati, če želijo opravljati storitve na spletu. družba 1xbet do leta 2021 s to zadevo ni imela nobenih težav. Ker je bil nadzor nad dejavnostmi stavnic, predpisan v odloku predsednika Republike Belorusije, poostren, licenca številnim podjetjem ni bila podaljšana. Zato je od aprila 2021 dostop do 1xbet.by prepovedan. Vendar pa lahko igralci uporabijo dejanska ogledala ali druga orodja, da zaobidejo prepoved 1xBet v Belorusiji. Kazahstanska vlada ne prepoveduje delovanja spletnih strani tujih stavnic, ki so bile registrirane pri “Odboru za turistično industrijo Ministrstva za kulturo in šport Republike Kazahstan”. družba 1xbet je dovoljenja prejela leta 2016 in jih nadaljevala leta 2020. Zato je spletna stran podjetja 1xbet.kz popolnoma zakonita, prav tako pa tudi dejavnosti pisarne v Kazahstanu.

Pomembne novice