Intro

22Bet tehnična podpora

Связатся с букмекером 22Бет
Številni igralci imajo med uporabo spletnega mesta 22Bet vprašanja o sklepanju stav, prejemanju dobitkov, potrjevanju svojega profila itd. Pojavijo se tudi problematične situacije, ki zahtevajo kvalificirano pomoč. Ekipa tehnične podpore na spletni strani 22Bet vam bo pomagala pri reševanju vseh vprašanj, ki se pojavijo. Zato smo se odločili, da pripravimo gradivo za novince, ki pove, kako se obrniti na strokovnjake stavnice in v najkrajšem možnem času dobiti odgovore na svoja vprašanja.

Splošne informacije o 22Bet

Stavnica 22Bet je svoje storitve začela opravljati leta 2018. Ker gre za novo podjetje (v času pisanja tega članka je staro 3 leta), so številne storitve šele v fazi razvoja. To velja tudi za tehnično podporo pri 22Betu, ki je slabša od storitev konkurentov.

Običajno lahko vse načine, kako zaprositi za pomoč, razdelimo na kontaktiranje predstavnikov podjetja po telefonu in prek besedilnih sporočil. družba 22bet še ne ponuja možnosti komunikacije z operaterji po telefonu. Prav tako ni komunikacije prek družbenih omrežij in menedžerjev. Vodstvo si prizadeva za izboljšanje storitev, ki jih ponuja svojim strankam. Kmalu bo morda mogoče stopiti v stik z ekipo tehnične podpore 22Bet prek zgoraj navedenih kanalov.

Zdaj lahko stavniki vse svoje težave rešujejo prek e-pošte ali klepeta. Poleg tega operaterji službe tehnične podpore 22bet delajo 24 ur na dan in 7 dni v tednu. V tem primeru lahko igralci dobijo odgovor ob katerem koli primernem času. Pomembno je tudi to, da je tehnična podpora na voljo v ducatu jezikov, vključno z ruščino.

Stavnica je zainteresirana za izboljšanje kakovosti komunikacije s svojimi uporabniki. In sodeč po povratnih informacijah strank je za delo tehnične podpore 22bet značilna visoka učinkovitost.

Контакты с 22Бет

Komunikacija s službo za podporo 22bet

Kot je navedeno v prejšnjem razdelku, lahko do danes s predstavniki stavnice 22bet stopite v stik prek e-pošte ali klepeta v živo. Prav tako lahko igralci obiščejo stran “Pišite nam” in napišejo splošno zahtevo prek obrazca za povratne informacije. Ta bo poslana ustreznemu strokovnjaku v pisarni. Vendar se odgovor še vedno pošlje na navedeni e-poštni naslov.

Podrobno si oglejmo vsak način kontaktiranja ekipe za podporo pri 22Bet.

Podpora za igralce pri 22Bet prek e-pošte

Klasičen način za stik s predstavniki tehnične podpore je pisanje elektronskega sporočila na naslov 22Bet. Dejanski naslov lahko najdete na strani za stike. V desnem kotu zaslona se nahaja seznam elektronskih sporočil za različne oddelke stavnice. Uporabnik lahko na primer piše podpori strankam na naslov support@22bet.com ali rešuje vprašanje plačil – processing@22bet.com.

Če se igralec ne more odločiti, komu naj piše, lahko uporabi obrazec za povratne informacije. V ta namen izpolnite polja “Ime in priimek”, “Elektronski naslov” in opišite svojo težavo. Pred pošiljanjem sporočila je treba opraviti preverjanje proti neželeni pošti. Vprašanje bo nato posredovano pravi osebi.

Drug način vzpostavitve stika s podporo je, da pošljete zahtevek skrbniku. Ustrezen obrazec poiščite v osebni omarici igralca, v razdelku “Vprašanja skrbniku”. Če se uporabnik ne more prijaviti v svoj račun, je mogoče obnoviti dostop do storitve 22bet. V tem članku smo opisali vse priljubljene težave s prijavo v osebno omarico.

Онлайн консультант 22Бет

Ne glede na izbrani način kontaktiranja ekipe za podporo uporabnikom bo odgovor posredovan na vaš elektronski naslov. Čakalni čas je odvisen od delovne obremenitve svetovalca in zapletenosti vprašanja. V povprečju bo nasvet zagotovljen v eni uri. Vendar pa imajo predstavniki stavnice pravico, da odgovorijo v 24 urah. To je navedeno v pravilih uporabe storitve podpore 22Bet.

Podpora strankam prek klepeta v živo 22Bet

Najudobnejši in najhitrejši način za pridobitev pomoči od službe tehnične podpore BC 22bet je spletni klepet. Na voljo je na katerikoli strani in se nahaja v spodnjem desnem kotu uradne spletne strani stavnice. Za začetek klepeta se vam ni treba registrirati na spletni strani 22Bet. Dovolj je, da v spodnjem kotu spletne strani kliknete na pravokotnik z napisom “Postavite vprašanje”. Prikazalo se vam bo okno za vnos vašega sporočila. Poleg besedila lahko pošljete tudi datoteko, na primer posnetek zaslona s težavo.

Odgovor boste prejeli v istem oknu spletnega klepeta v 1-5 minutah (čas je odvisen od delovne obremenitve operaterja in zahtevnosti vprašanja).

Stavnica 22Bet ceni svoj ugled in je občutljiva na vsa vprašanja, saj je zadovoljen igralec ključ do uspeha podjetja. Zato se lahko sporne situacije rešijo v korist igralca. To dokazujejo številne pozitivne ocene stavnice.

Pomembne novice